Familie fotografie

Familie fotografie

Heb je altijd al graag een fotoshoot willen doen met je familie om die waardevolle momenten een keer vast te leggen? Ik begeleid je graag bij het neerzetten van een toffe en leuke fotoshoot, waarbij we kijken naar jullie wensen en een resultaat neerzetten waar jullie blij van wordt. 

Familie foto's

Wat is jullie verhaal?

Voordat je een shoot bij mij boekt ga ik graag het gesprek aan! Dit kan via de chat of via een (online) gesprek waarin ik met je mee ga kijken naar je wensen en je verhaal. Ik hoor graag wie jullie zijn en waarom je een fotoshoot komt doen. Is het voor een speciale gelegenheid of gewoon voor de leuk?  Ook kunnen we kijken of het klikt en of we samen verder willen. Het is voor mij heel belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Dit gesprek is volledig vrijblijvend. Je zit hierna nergens aan vast. 

Voorbereiding

Hoe gaan we het aanpakken?

Als we hebben besloten om samen verder te willen werken aan jouw gave familie fotoshoot, kunnen we beginnen met de voorbereiding. Dit houdt in het plannen van een datum, locatie en tijd. Dit kan een buiten locatie zijn of in mijn thuis-studio in Boskoop. 

Daarnaast maak ik altijd een moodboard met poses en licht-ideeën, zodat we van tevoren al een duidelijk idee hebben waar we naartoe werken tijdens de shoot. Ik vind het altijd heel leuk als je/jullie hier zelf ook inbreng in hebben. Ook is het belangrijk om vast te kijken naar hoe jullie graag op de foto staat. Spontaan en lachend? Of heeft de foto een serieuzere/stoerdere toon nodig.

Verder kunnen we bespreken wat er nodig is om de setting op te zetten. Wat de precieze outfits worden en of er misschien props nodig zijn om de shoot helemaal af te maken. Denk aan bloemen o.i.d. 

De fotoshoot

De scene maken

Tijdens de shoot neem ik graag de tijd voor je. Ik werk daarom altijd in tijdslots van 1-2 uur, waarbij iets uitloop zelfs nog mogelijk is. Ik vind het belangrijk dat we niet onder tijdsdruk zitten. Het kan best overweldigend zijn om voor de camera te staan, al helemaal als je nog niet zoveel ervaring hebt! Ik neem graag de tijd om jullie echt op het gemak te stellen en te begeleiden bij poses en expressie. Ik vind het leuk om er een spelletje van te maken, om zo tot spontane leuke foto’s te komen. 

Voor mij is een fotoshoot echt een collaboratie waarbij beide partijen samenwerken. Ik laat daarom tijdens de shoot regelmatig de resultaten zien, zodat we kunnen kijken of we nog ergens bij willen schaven en zodat je een goed beeld hebt van hoe je uit de verf komt op camera. 

Als je met meerdere mensen wilt shooten, kost dat 10 euro extra p.p. tot maximaal 4 personen. Bij meer personen is het handiger om meer tijd te boeken en daardoor vraag ik 30 euro extra. Vooral als mensen ook graag wat persoonlijke portretten willen. 

Voor mij is het belangrijk dat de foto’s een mooie herinnering zijn aan een super leuke fotoshoot!

Na de shoot

Hoe krijg je de foto's aangeleverd?

Na de familie fotoshoot ga ik zo snel mogelijk aan de slag om alle gelukte foto’s voor jou op een rijtje te zetten in jouw persoonlijke galerlij.  Hier kun je zelf een selectie maken van de foto’s die jij graag bewerkt wilt hebben. 

De nabewerking is voor mij een belangrijk onderdeel van het proces. Aan jou is de keuze hoe erg je de foto’s nabewerkt wilt hebben. Ik vind het altijd heel erg leuk om jou helemaal uit de foto te laten springen, maar als je liever wat natuurgetrouwer blijft met de nabewerking is dat ook mogelijk. 

Voor de nabewerking van de foto’s hanteer ik drie verschillende tarieven, bekijk de prijzen van een fotoshoot bij mij en de tarieven voor het nabewerken hier. 

Zie hieronder een voorbeeld van met en zonder bewerking:

Before After
Before After
nl_NL_formal