Huisdier fotografie

Huisdier fotografie

Heb je altijd al graag een fotoshoot willen doen met je lieve huisdier? Ik ben gek op dieren en vind het een eer om jou en je mooie huisdier (of alleen je huisdier) vast te mogen leggen. Zelf heb ik katten en heb ik jarenlang paard gereden. Ook honden vind ik helemaal geweldig!

Huisdier foto's

Wat is jullie verhaal?

Voordat je een shoot bij mij boekt ga ik graag het gesprek aan! Dit kan via de chat of via een (online) gesprek waarin ik met je mee ga kijken naar je wensen en je verhaal. Ik hoor graag wie je bent, wie je huisdier is en waarom je een fotoshoot komt doen. Wat is het karakter van je dier? Is er een speciale gelegenheid, of wil je gewoon graag mooie foto’s van je huisdier. Ook kunnen we kijken of het klikt en of we samen verder willen. Het is voor mij heel belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Dit gesprek is volledig vrijblijvend. Je zit hierna nergens aan vast. 

Voorbereiding

Hoe gaan we het aanpakken?

Als we hebben besloten om samen verder te willen werken aan jouw gave huisdier fotoshoot, kunnen we beginnen met de voorbereiding. Dit houdt in het plannen van een datum, locatie en tijd. Met dieren werk ik het liefst buiten.

Daarnaast maak ik altijd een moodboard met poses en licht-ideeën, zodat we van tevoren al een duidelijk idee hebben waar we naartoe werken tijdens de shoot. Ik vind het altijd heel leuk als je hier zelf ook inbreng in hebt. Ook is het belangrijk om vast te kijken naar hoe jullie graag op de foto staan. Wil je graag je dier alleen, of wil je samen op de foto? Wil je spontane foto’s of meer geposeerd?

Verder kunnen we bespreken wat er nodig is om de setting op te zetten. Wat de precieze outfit wordt en of er misschien props nodig zijn om de shoot helemaal af te maken.

De fotoshoot

De scene maken

Tijdens de shoot neem ik graag de tijd voor je. Ik werk daarom altijd in tijdslots van 1-2 uur, waarbij iets uitloop zelfs nog mogelijk is. Ik vind het belangrijk dat we niet onder tijdsdruk zitten. Het kan best overweldigend zijn om voor de camera te staan, zowel voor jou als voor je huisdier! Al helemaal bij weinig ervaring. Ik neem graag de tijd om je echt op je gemak te stellen en jou en je huisdier te begeleiden bij poses, expressie en het verhaal dat jij wilt vertellen.

Voor mij is een fotoshoot echt een collaboratie waarbij beide partijen samenwerken. Ik laat daarom tijdens de shoot regelmatig de resultaten zien, zodat we kunnen kijken of we nog ergens bij willen schaven en zodat je een goed beeld hebt van hoe jij en je huisdier uit de verf komen op camera. 

Wil je graag iemand meenemen naar de fotoshoot? Je mag altijd een assistent meenemen, sterker nog ik moedig het graag aan! Ook als je je fijner voelt door iemand mee te nemen mag dat altijd.

Als je met meerdere mensen of dieren wilt shooten, kost dat 10 euro extra p.p. tot maximaal 4 personen/dieren. Bij meer dan 4 personen/dieren is het handiger om meer tijd te boeken en daardoor vraag ik 30 euro extra. 

Voor mij is het belangrijk dat de foto’s een mooie herinnering zijn aan een super leuke fotoshoot!

Na de shoot

Hoe krijg je de foto's aangeleverd?

Na de huisdier fotoshoot ga ik zo snel mogelijk aan de slag om alle gelukte foto’s voor jou op een rijtje te zetten in jouw persoonlijke galerlij.  Hier kun je zelf een selectie maken van de foto’s die jij graag bewerkt wilt hebben. 

De nabewerking is voor mij een belangrijk onderdeel van het proces. Aan jou is de keuze hoe erg je de foto’s nabewerkt wilt hebben. Ik vind het altijd heel erg leuk om jou helemaal uit de foto te laten springen, maar als je liever wat natuurgetrouwer blijft met de nabewerking is dat ook mogelijk. 

Voor de nabewerking van de foto’s hanteer ik drie verschillende tarieven, bekijk de prijzen van een fotoshoot bij mij en de tarieven voor het nabewerken hier. 

Zie hieronder een voorbeeld van met en zonder bewerking:

Before After
Before After
nl_NL_formal